Gebruiksadviezen bij-producten

Gebruiksadvies pollen:

Dagelijks: 1 theelepel tot 1 dessertlepel stuifmeelkorrels in de muesli of yoghurt toevoegen.

 

Propolis zalf 30%

Een dikke vettige zalf met het hoogste percentage propolis uit het assortiment. Zonder kleur- of geurstoffen met volop de unieke en werkzame bestanddelen van de propolis en vele toepassing mogelijkheden.

Voor de zeer onrustige plekjes/ plekken op de huid

Gebruiksadvies

2 maal daags insmeren.

Gelieve af te dekken met een gaasje of aan de lucht te drogen.

 

Propolis tinctuur 30%

Kan zowel in- als uitwendig gebruikt worden. Let op dat de tinctuur niet tegen de tanden aankomt daar dit een aanslag geeft wat je niet snel er af spoelt.

Dosering is erg individueel afhankelijk.

Volwassenen 3 tot 4 maal daags 10 tot 15 druppels.

Kinderen tot 3 jaar 3 tot 4 maal daags 1 druppel. Kinderen van 4 tot 6 jaar 3 tot 4 maal daags 2 druppels. Kinderen van 7 tot 13 jaar 3 tot 4 maal daags 3druppels.

Waarschuwing: Baby’s en kinderen onder de 3 jaar geen propolis tinctuur geven!

 

Propolis capsules :

1-2 maal per dag 1 capsule innemen.

 

Gebruiksadvies royal jelly gelei:

1 theelepel daags is ongeveer 2 gram is doorgaans voldoende van de gelei. De verse koninginnegelei is een half jaar houdbaar in de koelkast.

Van de vegetarische capsules is 1 a 2 voldoende, deze ‘s morgens innemen.

Zuigelingen en kinderen onder 1 jaar GEEN koninginnegelei geven omdat: De darmflora van deze kleintjes nog in ontwikkeling is en opgebouwd moet worden. Zij zijn dus erg gevoelig voor voedselvergiftiging. De bijen kunnen water uit een sloot drinken en in sloten kan de Clostridum Botulinum bacterie soms aanwezig zijn waardoor botulisme veroorzaakt wordt. Om uit te sluiten dat er ook maar een enkel spoortje in de koninginnegelei zou zitten wordt dit voor baby’s en kinderen tot een jaar afgeraden.

 

Ingrediënten

Waaruit bestaat de koninginnegelei: 5% suiker waarvan 3-13% fructose, 4-8% glucose, 0,5-2% sacharose, bevat 9-18% Eiwitten, 2-8% vet, 60- 70% water en bevatten B1, B2, B6, B3, B5 B8, B11 en B12 vitaminen. De gelei bevat 30 verschillende essentiële aminozuren, mineralen, spoorelementen en antibacteriële stoffen.