Lichaam reacties

Reacties na de hijama / cupping

Van de huid

Een directe toename van de vulling van de bloedvaten in de huid. Hierdoor stijgt de temperatuur van de huid, het huidweefsel wordt versterkt, zweet- en andere klieren van het lichaam werken beter. Het lichaam reinigt zich van zuurrijke en giftige stoffen (bloedstasis) die zich in het lichaam bevinden en vermeerderen naarmate we ouder worden.

Van de spieren

De bloedvezels in de spieren zullen geactiveerd worden als respons op de stimulatie van de haarvaatjes. Het openzetten van de bloedvezels in de spieren zet de bloedstroom goed op gang, waardoor de stijfheid in een spier opgeheven kan worden. Tevens zal het de lymfe afvoer verbeteren.

Van de gewrichten

Er zal een betere doorbloeding ontstaan in het gewricht na het zetten van een cup in het aangrenzende gebied. En er zal een verbetering optreden van de eventuele pijnklachten.

Van de spijsverteringsorganen

Bij een chronisch constipatie of een andere maag-darmstoornis kan grote verbetering bereikt worden op de doorbloeding van de peristaltiek. Ook is dit middendeel van de buik belangrijk omdat het zelfhelend vermogen van het lichaam optimaal is bij een goede werking van de maag, milt en darmen. De milt hoeft tevens het onreine bloed niet mee om te zetten omdat dit middels de behandeling wordt verwijderd.

 Van het zenuwstelsel

Na de behandeling ontstaat er een stimulatie van de sensibele zenuwen van de huid bij toepassing op de rug, waardoor het effectief is bij klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, hoge bloeddruk en stress.