Soorten hijama/cupping

Er zijn vier soorten cupping die ik toepas


Hijama (wet cupping);

Cupping is een methode waarbij een glazen of plastic cup op bepaalde punten op de huid geplaatst wordt en vacuum getrokken. Hierdoor worden meridianen ontdaan van stagnaties en wordt lokaal een sterke doorbloeding bereikt. Bij hijama wordt er met een prikpen gaatjes gezet of met een mesje krasjes gemaakt waardoor het getoxeerde ( vervuilde) bloed uit het lichaam kan worden getrokken.

Bij dry cupping gebeurt hetzelfde, behalve dat daar geen sneetjes of prikjes worden gemaakt en er dus ook geen toxines worden verwijderd. Maar de doorbloeding wordt zeker gestimuleerd.

Massage cupping is eigenlijk een combinatie van dry cupping en massage. Uw lichaam wordt ingesmeerd met olijfolie, waardoor de geplaatste cup makkelijk over uw huid glijdt. Dit lijdt tot een heerlijke massage waarbij meerdere cupping punten mee worden genomen.

 

 De Facical Cupping is een cupping methode die voor het gezicht wordt gebruikt. Dit heeft een stimulerende werking op de huid en de onderliggende weefsels. Deze comfortabele massage verhoogt de bloedcirculatie en verwijdert dode huidcellen.